tisdag 29 januari 2013

Längtar....


...... till ett nytt kök, längtar till våren då vi börjar renoveringen och längtar tills imorgon kväll då vi får besök av Pelle från Järfälla kök & Lackering , se tidigare inlägg.
Vi tänkte inte avslöja allt för många av våra planer och funderingar kring köket för honom. Vi vill nämligen ha ett förslag från honom som är proffs, utomstående och ser platsen med nya fräscha ögon. Vem vet, han kanske kommer med ett helt fantastiskt förslag som vi som är hemmablinda inte har skänkt en tanke åt. Spännande!

Jag har sammanställt ett litet " moodboard " över vårt kommande kök för att framför allt själv få den rätta känslan över hur det kan se ut.


Foto: Eget collage med bilder från nedanstående företags hemsidor.

Ingenting är spikat ännu men det lutar åt vitvaror från Siemens, förutom hällen som vi har spanat in hos Husqvarna.
Diskho och stommar från IKEA.
Handtag från Byggfabriken.
Kontakter och brytare från Renova ( genomgående i hela huset ).
Blandare med praktisk " dusch " funktion ( bra när man skall diska plåtar eller komma ner i någon otymplig vas mm... ) från Grohe och luckor/lådfronter från Järfälla kök & Lackering. 
Kakel, vanligt standard 15x15 och vita såklart! - väldigt funkis. ; )

Bänkskiva är fortfarande en förvirrande tanke men skulle vilja ha dem i ljusgrått, lite betong aktigt och helst i laminat.
Över bänkytan med diskho har vi en tanke om NUD lampor med porslinssockel - spots istället för glödlampor.

Vad tycks? 

Åhh! vill ha det klart NU!
/L

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Tokälskar också funkis. Har ett putsat radhus i Göteborg från 1946. Dina köksidéer är väldigt lika mina från förra året. Köket är renoverat och klart nu. Ditt kommer bli toppenfint. Kan bara tipsa om att Ikeas rostfria varor inte är vidare bra. Ett alternativ kan vara Intra Frame för en stor rejäl ho. Jag har två stycken och de är jättebra.
Lycka till!

/Helena

Funkisbloggen och www.inredum.se - inredning på nätet... sa...

Hej Helena!

Stort tack för tipset!! Skall genast kolla upp Intra Frame.
Hade en liiten varningsklocka på ringning i skallen då svärmor köpte en fyrkantig ho i rostfritt från IKEA ( den mindre modellen ) och den ser jättekonstig ut. Det har inte ens gått ett halvår och det är fläckar som ej går bort i den redan.
Trodde ändå att det var något "måndagsex" eller att hon har mycket järn i vattnet eller något sånt haha! men ok... detta skall jag verkligen fundera på och tipsa maken.
Har du bilder från ditt kök? vore jättekul att få se hur ni fick till det.
Tack för din kommentar!
Mvh
Linnie

Anonym sa...

Snyggt!
Nyfiken på vad Järfälla lackering sa, har sett deras luckor på nätet.
Vad tänker ni er för golv?

Funkisbloggen och www.inredum.se - inredning på nätet... sa...

Pelle från Järfälla Lackering var jätte trevlig och han gick och funderade, mätte och vi bollade idéer fram och tillbaka - för och nackdelar... ja sånt där som man ska göra inför stora beslut.
Vi väntar just nu på att få en ritning av honom på vårt IKEA kök med deras vita retro luckor till.
Golv är inte riktigt bestämt ännu mer än att vi tror att vi vill ha trä på hela våningsplanet förutom just precis vid hall delen. Där blir det betong grå färgade klinkers.
Kan kanske bli tal om matlackad ekstavsparkett som vi har på övervåningen. Tips?
Mvh
Linnie

Kalle sa...

Jag håller också på och ska bygga ett helt nytt kök efter att köpt lägenhet i Köpenhamn i ett hus byggt 1923 men som har ett kasst skrangligt kök från 90-talet.

Min tanke är ett IKEA kök med Applåd luckor men sen handtag från byggfabriken.
Får man fråga hur ni har kommit fram till vitvaror från Siemens? Jag vill gärna ha A++(+) på kyl/frys men det är rätt dyrt.

Annars kollat på Järfälla kök och lackering men leverans till Köpenhamn är nog inte hanterbart så skippar det.

Roligt i alla fall, ska bli roligt och se hur ert blir!

Funkisbloggen och www.inredum.se - inredning på nätet... sa...

Hej Kalle!
Kul att du tittade in här : )
Vi har inte helt bestämt oss för Siemens men det är en klar favorit. Först fastnade vi för designen, vi gillar båda när det är stilrent och inte för stora rattar och knappar och feta handtag etc... sedan ville jag absolut ha så energisnålt som det bara går när vi ändå måste byta ut allt. Håller med om att det är dyrt och går det inte med budget och så så får man ju givetvis ge sig men det kommer också märkas på elräkningen. Speciellt för oss i ett gammalt hus där varenda teknisk pryl gör skillnad. Dessutom så kan vi lägga mer på vitvaror då min man är snickare och gör allt själv så vi spar in en hel del på övriga bitar i köket. Som en bonus har vi inte bara sparat pengar länge utan även fått presentkort på IKEA så stommar och mm har vi täckt rätt bra redan. Så det är vi jätteglada för.
Lycka till Kalle med ditt kök! Kan tipsa om en firma i Malmö som heter http://www.mollansverkstader.se/modulsystem-2/
De gör funkiskök och har jättefina bilder att titta på. Kan dock inte svara på alls hur deras priser ser ut men kan vara värt att kolla upp då de är närmre dig. : )
Kul att du vill hänga på och se hur det går för oss!
Ha det bäst Kalle!