onsdag 13 februari 2013

Nu är det här...

.... första förslaget på vårt kommande kök!

Fick ett mail idag från Pelle från Järfälla Lackering med ett första steg i vår köksrenovering.
Det är enbart handskissat för att ge oss ett bildförslag innan man gör en ritning lite mer ingående vad jag förstår.

Planlösningen känns helt rätt! några små funderingar bara och kanske också alternativ som vi inte har tagit ställning till ännu men det är kul att få se svart på vitt (rutigt) hur det skulle kunna se ut!

Jag önskar mig ett så pass öppet och luftigt kök som möjligt men planen har gått från helt öppen planlösning (som dock inte är så tidstypiskt funkis) till att mer eller mindre behålla väggarna.
Detta är av flera orsaker, dels för konstruktionen av husets skull då vi tidigare har renoverat badrummet på övervåningen ovanför köket.
Det är tydligen en liten risk att man kan förstöra tätskikt med sprickor och vibrationer om vi börjar riva väggar och det skulle går snett på något vis. För dyr gambling kan vi känna.....
Även för att det inte skall bli för mycket matos och kännas som att man steker pannkakor under klädhängaren i hallen....
Sist men inte minst för att vi förlorar den lilla väggyta vi har i vardagsrummet för den granna tvn om vi tar bort alla väggar, SÅ.... detta är ett första förslag:


Kanske svårt att se?
1.Översta bilden till vänster: lång bänkyta med diskho och diskmaskin, högskåp med skafferi. Vi ville helst klara oss utan överskåpen men det kanske är tveksamt att man gör? Hur har ni det? Vi vill nog också hellre ha lådfronter än skåpluckor.
Det har även ritats in en liten " REDA " hylla  under ett av överskåpen med glaslådor som jag gillar skarpt. Tveksamt om mannen gör det dock.... ; )

2.Översta bilden till höger: Fönstret rakt fram, hitom till höger är köksön med en 70-90 cm spishäll och frihängande fläkt ovan. Lådor för verktyg, kryddor, kastruller och stekpannor. Till vänster ser man i " fel " vinkel skafferiet från bilden innan.

3. Nedersta bilden till vänster: Passage mellan kök och hall samt köksön sett från kortsidan till vänster, Kyl & Frys rakt fram med överskåp ( här istället för överskåp hade jag helst velat ha en glasruta mellan kök och hall men har troligtvis redan blivit överröstad ).
Till höger ser man ett bänkskåp från kortsidan och ugnsskåpets täckskiva. Ugnsluckorna går utåt mot köksön så det är därför de inte syns i denna vinkel.

4. Nedersta bilden till höger: Ugnsskåpet till vänster med förvaring ovan och under, bänkskåp efter det och slutligen dörrhålet till vardagsrummet. (Här hade jag velat haft öppet ut till vardagsrummet men då var det ju det här lilla problemet med badrummet ovanför.)
Det går att sätta in stålbalkar men det är dyrt och risk för ännu dyrare renovering om badrummet förstörs. 

Nå, vad tycks? : )  
/ L


Inga kommentarer: