tisdag 8 maj 2012

Sort - det nya svarta! ; )


Vi är två riktiga arbetsmyror här hemma just nu! Efter produktiva arbetsdagar kommer produktiva arbetskvällar ute på altán. Jobbet med diket bredvid altán fortsätter och ribbor till staketet målas! Hela helgen höll vi på ute och till vår hjälp hade vi mina snälla föräldrar som gillar att fixa ute i trädgården.
Lite mer av trädgårdsbilderna kommer senare.... men nu, altánräcket!

Stolpar som kapades till 160 cm
Svart färg från Flügger

Många träribbor blev det.... och vi har redan insett att det behövs fler ändå! Bara att bita ihop, drömma om resultatet och jobba jobba jooooobba!
Svart färg är så fantastiskt snyggt mot trädgårdens grönska men också som en snygg kontrast till vår vita fasad!  Det kommer blir toppen tror jag.Stolpar svartmålade - check!Fortsättning följer........

6 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Vad spännande att se hur det blir på altanen! Galet snyggt gissar jag!! Kram kram!

emalee sa...

Oj så snyggt det kommer att bli. Till helgen blir det att måla vårat hus vitt och vi kommer att bryta av med svart staket. Du får visa resultatet sen :-)

Linnie sa...

Tack snälla ni! Fortsättning följer...
Lycka till med målandet emalee.
Angelica- himla härlig skogsbild du tog, ny tavla kanske? ; )
Tjingeling!
L

Anonym sa...

Hej! Snygga bilder!

Har mailat dig också men kom på att det kanske är lättare att kommentera! Jag har en idé om att göra vårt nya staket svart och tänkte fråga vad ni använder för trä (impregnerat eller inte och i så fall vilken sort) samt vilken typ av färg det är?

Mvh Carolin

Linnie sa...

Hej Carolin!

Vi har använt oss utav oimpregnerat virke. Dimension 34x45 mm till ribbor och 95x95 mm till stolpar och en överliggare på 45x95 mm. 2 cm luft mellan varje ribba.
Grundmålat en gång med vit färg Utegrund från Fl ügger. Sedan har vi målat 2 lager svart färg Betong & Sockel färg också den från Flügger. Trots att den heter Betong & Sockelfärg passar den utmärkt till trä utomhus. Rekommenderat av Flügger. Vi är jätte nöjda med färgen. Matt svart men ändå slitstark. Några vänner till oss frågade om virket var fabriksmålat, då får man vara nöjd! ; )
Den fäller inte heller som Falu Svartfärg gör.

Lycka till!
: )

Anonym sa...

Tusen tack för det utförliga svaret! Jag är dig evigt tacksam :) Nu börjar jakten på ribborna, har hört att de är svåra att få tag på i stan där jag bor!