onsdag 2 maj 2012

Valborgsfix och trix i solen

Det blev ingen brasa för oss i år. Vi var helt enkelt för utmattade!
Vi valde att fira Valborg hemma, bara vi två med grillen, solen, vinet och oss själva som sällskap! Inte helt fel det heller.
Hela måndagen och tisdagen gick åt att gå lös i trädgården med krattor, sekatör, såg, sopsäckar och visionen som mål. Här ska städas!!
Vissa ställen på tomten har fått vara utan kärlek sen vi flyttade in... vilket var... " känner mig lite skamsen " men december 2008 ( ! ).

 Tänk vad lite rensning kan göra för underverk! Detta är steg ett. Senare kommer jag att ta högtryckstvätten och spola bort all mossa från bergen, fylla upp så att " rabatten " kommer upp i samma nivå som trallen på altán, samt plantera lite nytt och fräscht. Har också planer på en spaljé med belysning.

Vänster bilderna FÖRE, Höger bilderna EFTER rensning.

Det blev en hel del att slänga på soptippen, några tomkartonger får åka med också.... skönt att rensa!

Sist men inte minst tag vi ett krafttag mot mossan som håller på att äta upp hela vår gräsmatta! Mossa GTI har införskaffats! En smart liten plastdunk man kopplar på vattenslangen och sprutar på utsatta ställen. Efter en timme svartnar mossan och ger mer syre åt gräset att växa. I vårt fall får vi även komplettera med gräsfrön för att slippa jordåker i sommar.

Inga kommentarer: