tisdag 7 augusti 2012

Semestern 2012

Hej igen!
Nu blev det ett sånt där icke önskvärt långt mellanrum mellan inläggen men har man haft semester så har man : )

Jag är nu tillbaka vill sammanfatta min semester med tre stycken bildcollage som jag tycker förmedlar all den varma, mysiga och härligt lediga stund jag har haft nu i tre veckors tid. Det är för övrigt alldeles för kort tid att ha semester på och lovar mig redan nu att ändra på detta tills nästa år.

Denna semester har varit helt oplanerad in i sista stund.
Tillsammans med några vänner så beslutade vi till sist att första veckan skulle gå åt till att turista i vår egen födelsestad Stockholm. Varför gör man inte det oftare? Eller man och man.... VI gör inte det iallafall. Så sagt och gjort, vi tog två dagar var att bestämma över och överraska de andra paret som gjorde likadant mot oss. Vi har nu sett de stora turistmålen Skansen och Gröna Lund ( visserligen inte för första gången men det var länge sedan innan detta tillfälle ) samt provat på SkyView - ni vet den där lilla glasbollen som åker upp och ner för Globen. HÖGT! och vilken utsikt!
Vi har också hittat nya små smultronställen som t ex det mysiga utehaket Boule & Berså , Den lite smått avskiljda stranden på Ekerö Den blå lagunen samt ätit god lunch och egengjord glass ute på Bullandö Marina - Bullandö Krog där jag verkligen kan rekommendera skärgårdsgrytan! I övrigt har det funnits tid till massor av sköna avslappnande stunder med mina älskade inredningstidningar.....


Andra veckan drog vi söderut, till torpet i Karlshamn. Strålande sol hela veckan, så det blev en massa klipphäng ute på Kofsa Friluftsplats, ännu mer god mat och jag fick t om med mig maken på loppis! Det ni! tror ni han börja vekna? haha! Mitt bland allt de billiga loppisfynden råkade jag gå förbi en skoaffär och blev galen i skorna nedan... kostade inte direkt en tia men blir super i höst!Nedan är ett collage med lite blandat från Karlshamn med klipporna i Kofsa, Våffelfika på Villa Utsikten och bastubåten som vi hyrde en kväll, riktigt mysigt! Jag vågade mig på 2 stycken dopp i det ( vad jag tycker eftersom jag är en riktig badkruka ) kalla vattnet! och Öland där det sällan är dåligt väder och där fisk/skaldjurs frossa är ett faktum varje gång. Denna gång Kräftor och Räkor i en liten minikräftskiva....


Till sist avslutades semestern med en liten visit på svärfar med fru´s lantställe på Ljusterö. Vilken utsikt! Känslan av att sitta i en trädkoja var himla mysigt! Även här blev vi servade som kungligheter.


Ja, så här bra har jag haft det. Hur har ni haft det på er semester?

Hej så länge!

Inga kommentarer: