måndag 1 oktober 2012

Trädgårdsfix....

I lördags fixades det i trädgården hela dagen. Vi tog bland annat tag i den sista säcken sjösten och la den utefter grunden på ena sidan av huset. Huset skulle få sig ett halsband av gråmelerad sjösten!
Det var kämpigt att få ner kantbanden då vi har massor av sten ( och stora sten dessutom ) i jorden men två personers styrka, en hel del bankande med hammare och träkloss samt lite grävande med spade också så lyckades vi! Täck duk lades ner och sedan var det bara att börja bära sten igen... varför köpa gymkort? ; )Vi hann även göra lite höstfint sådär lagom välkomnande när man kommer upp för trappan, upp på tomten och mot entrén. Ljung och prydnadskol planterades i två stora krukor som vi har haft länge men som vi på något vis har lyckats glömma bort i flera år.
De har stått alldeles ensamma bakom vårt släp på uppfarten sedan vi flyttade in 2008.
Nu står de dock framme igen, nyplanterade, rengjorda och tillbaka till sin forna glans som ett färgglatt utropstecken.Vad har ni gjort i helgen? ; )
/ L

3 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Vilken skillnad det blev!
Höstarrangemang skulle jag också h gjort.. men inte riktigt hunnit dit i handlingen än. Mest tanken bara!
Vi har varit på bio, kalas, tacokväll hos vänner, gjutit skiva och.. ja fullt ös medvetslös!
Kram!

Linnie - Funkisbloggen sa...

Tack Angelica!
Ni gör ju så mycket annat ; ) Håller alla tummar och tår för att er bänkskiva blir bra när ni tar bort formen. Spännande!!
Antar att du ser fram emot kommande jul i ert nya stora fina kök!
Kram!

Anonym sa...

sååå snyggt det blev när ni gjort i ordning, så vill jag också göra, men vad använde ni för kantband ?? Vänligen maila mig: elis_ohman@hotmail.com

Härlig blogg förresten !!

//
elisabeth i Vännäsby