måndag 12 oktober 2009

Rörstrand matservis!

Ja, jag vet... ingen uppdatering på länge. Men det kommer, lovar. Vi är snart på språng igen. Har mycket att spara pengar till just nu. Undertiden har jag en liten efterlysning som jag behöver hjälp med. Detta var min mammas ( numera min ) matservis från Rörstrand. Jag undrar vad den heter mer, någon som vet? Det står bara några siffror på stämpeln och det går inte att söka på. Har letat i oändlighet på nätet och forskat runt men utan resultat. Skulle vara kul att veta vad servisen heter och vart man kan få tag på ja... om det finns något mer att komplettera med såsom kaffe koppar eller någon annan bytta.

Uppdatering: Har fått svar från Rörstandsmuséum 2010-01-16 som skriver följande:  "Servisen är stämplad 671, vilket innebär att den är tillverkad 1967 under första halvan av året på Rörstrandsfabriken i Lidköping. Dekoren har inte givits något namn, och det finns inte någon dokumentation om vilka delar som tillverkades bevarad, tyvärr. "
Trist... tänk om det finns fler delar? t ex kaffe koppar?... åh vad kul det skulle vara att komplettera... eller iallafall få se delarna och veta.. 

Inga kommentarer: