onsdag 26 augusti 2009

Operation nytt badrum!

I juli 2009 började vi det stora och omfattande projectet " operation badrum ". Vårt badrum var i stort behov av en renovering då det var en liten fuktskada på ett ställe, sprickor i kaklet både på väggen och på det inbyggda badkaret där även emaljen sett sina sista dagar. När man spolade på toa hördes det i hela huset, topp locket på vattenbehållaren fanns ej så det låg en plastbalja upp och ner vänd för att dölja gapet. Sen var det ett stort estetiskt problem.... en liten klotlampa med kallt sken, kornblåa väggar med diverse plast krokar överallt och grå/vinröda klinkers .... snyggt!


Badkaret är loss!! Vägde ton!

Väggen ut mot hallen har flyttats ut en liten bit, allt för att göra badrummet så stort som möjligt! Det lilla hålet är ej en bardisk, utan vad som senare skall bli en nisch i duschen för shampo och balsam etc...


De gamla fönstren är borttagna och igensatta för att ge plats åt ett nytt stort liggande fönster.


Alla gamla avloppsrör och vattenledningar är utbytta, golvet är väl isolerat och i den blivande duschen är blandare inbyggt i väggen. När det är klart skall man ändast se två knappar, en handdusch och en taksil.


De röda plasthinkarna för takspottarna är man väl bekant med sedan sovrummet.


Golvvärmen är inlagd...


Flytspacklingen är klar.


Brunnen i duschen är av märket Unidrain. Det ända man kommer att se av den när allt är klart är en liten springa i klinkersgolvet.


Och ja, här är vi nu.... fortsättning följer!!

Inga kommentarer: