måndag 25 juni 2012

Midsommar 2012...

... firades på Vätö i Stockholms skärgård med goda vänner, god mat och god dryck. Och så lite vattenlek förstås. Vi tog med oss vattenskotern och en av våra vänner hade med sig sin wakeboard, kombinationen blev rätt lyckad skulle man kunna säga...


Efter sol, wakeboard och lite korvgrillning på bryggan var det dags att gå hem och förbereda både oss själva och midsommarmaten för kvällen.... mycket gott fanns på bordet! Jag och en annan utav tjejerna plockade lite blommor som prydde matbordet mm, allt för en mysig midsommar stämning.


Efter välkomstdrinken från värdparet hade vi dukat upp med Laxtårta, Västerbottenpaj, Lax i flera olika modifikationer, köttbullar, prinskorv, ägg, skagenröra, sill, potatis, gräddfil, gräslök, rödlök och röd rom, snaps, vin, knäckebröd och ost.... hur mycket mat som helst!

Lite senare när maten hade sjunkit undan lite avnjöts kaffe, té och en speciell Midsommartårta av maräng, grädde och jordgubbar som en av våra vänner bakat efter recept från en nära släkting. Tårtan har varit tradition länge i hennes familj och som numera börjar bli tradition hos oss.

Ja inte behövde man gå hungrig i helgen inte..... : )

Midsommarnatten var relativt varm och helt regnfri, dock kom knotten och myggen som på beställning så " Mygga " stift och eldkorg togs fram lagom till kubb-spelandet.


Efter en riktigt lyckad midsommar helg är det nu .... en regnig måndag... ; /  

På återseende gott folk!

Inga kommentarer: