torsdag 29 november 2012

Ja se det snöar, Ja se det snöar, det var väl roligt - HURRA!

...Nu blir det vinter, nu blir det vinter, som vi har önskat, HURRA!...

Igår kom snön till Stockholm på riktigt! eller ja, det återstår ju att se om den stannar kvar eller ej men på nyheterna pratar man om att det skall bli en vargavinter och att denna vinter väntas bli som vintrarna 2009 och 2010.
Hoppas hoppas hoppas... nu är vi ju välutrustade med snöslunga, tilläggsisolerad fasad, kamin, bil med fyrhjulsdrift ( krävs för att komma upp på vår uppfart hemma! ) och varm och skön jacka - "bring it" säger jag bara!
Vintrarna 2009 och 2010 när vi inte hade dessa saker ovan så var det ett rent ------- , rent ut sagt.
Fast, jag föredrar snöskottning och att frysa framför slask och väta.

Har väntat länge nu på att få sätta upp adventsstjärnorna hemma. Maken poängterade att advent inte är förrän på söndag och jag gnällde lite tyst. MEN när snön föll så förstod t om maken ett det var ok att sätta upp dem. När det snöar måste det ju vara jul, eller hur? ; )

Gillar bilden högst upp till höger. Fasaden fryser men håller ändå skenet uppe! tufft med snön som fastnad på den vitputsade fasaden och mellan spjälorna på altanräcket.
Silverpäronet till vänster har fått sina nakna grenar fylliga av snö, en spot lyser upp i mörkret. Lilleken trivs med ljusslingan i kronan, det blir som ett pärlhalsband nästan. Den sitter kvar sedan förre julen. Prydnadsgräset i mjölktunnan hänger tungt, han får stoltsera till våren istället....


Hoppas hoppas hoppas det fortsätter att snöa och blir kallare - jag känner mig redo för vargavintern!.....

L

Inga kommentarer: