måndag 22 april 2013

Händelserik helg!

Helgen som var blev ingen " laddabatterierna " helg direkt, men skön ändå!
Vädret gjorde sitt med strålande sol och det faktum att vi kunde jobba i T-shirt var en energikick!

Mina föräldrar har flyttat ner till Öland men denna helg var min pappa uppe på besök i storstaden för att göra lite jobbärenden, gå på en klassåterträff (samma som jag faktiskt då vi har gått i samma skola) men också för att hjälpa oss med renoveringen.

Helgen började med att en tjej från ett filmbolag kom och köpte vår spis och fläkt. De skall få bli filmskådisar i en deckare som kommer senare i höst på SVT - jojo! Det är till att byta upp sig minsann, från vårt slitna kök till en tv serie.

På lördagsmorgonen vaknade vi av tuppen (läs fruktansvärt irriterande hackspett som fått spelet mot vår skorsten så att det skorrade i väggarna....!!) .
Vi hade ställt klockan på 8.00 men förutom hackspetten så tyckte pappa att han hade tagit sovmorgon vid 7.00 så vi gick t om upp innan klockan ringde.
Men det gjorde ju att vi hann så mycket mer så det var ok ändå.

Medan maken rev för fulla muggar så åkte jag och pappa skytteltrafik till återvinningsstationen med plank, takpapp, gammal el och tunga gjutjärnsrör.

Som en extra bonus så fick grannen för sig att ta ner sin enorma tujja som var så stor att hela vår altan skuggades. Fantastiskt, Hurra!! nu har vi mer sol.... t om kvällssol! 

På lördagkvällen åkte jag och pappa till vår klassåterträff i vår gamla gymnasieskola. Det var Jubileumsfest för årskurserna 1944 - 2003 (var femte år).
Jag tog studenten för 15 år sedan (1998) och pappa för 50 år sedan (1963)!
En äldre dam och en äldre herre representerade sin årskurs 1944, applåd!! och de var jätte söta. : )
Det blev en trevlig återträff av klasskompisar, lärare, rundvandring i skolan, middag och dans på kvällen.


På söndagen fortsatte vi och nu är hela köket utrivet. Vad stort det blev!! : )
Grubbleriet över hur vi skall göra med golvet pågår fortfarande.... nu fick vi dessutom fram fina plank i köket.... mycket att fundera över.


Fortsättning följer....... / L

Inga kommentarer: