måndag 29 april 2013

Det höll!

Det höll ja, huset är intakt.
På helgens agenda stod det "väggrivning och limträbalk upp" - check!

Det var lättare sagt än gjort. Byggvaruhuset kunde ej tillhandahålla en tillsågad limträbalk så vi fick vackert köpa en 6 meter lång och blytung limträbalk med pelare och lite annat därtill.
Dessutom har de ej hemkörning på helgerna så vad göra??! Hur många får detta med sig hem undrar jag?
Vi fick åka hem och tänkte ge upp men tog helt enkelt vår egna släpkärra som är extra lång och maken sågade av limträbalken i önskat mått med en fogsvans ute på parkeringen. Sen surrade vi fast allt ordentligt, satte upp med den röda flaggan längst ut på balken och så var det fixat.
Uppskattad underhållning för vissa men det gick som tur smidigt så det blev ingen show, haha.

Väl hemma sattes det upp " stämp " och tillfälliga balkar för att hålla upp hela övervåningen. Spänningen var olidlig för min del, tur att maken gjort detta ett antal gånger förut. Lasermåttet gick varmt och inte en enda milimeter (!!) rörde sig taket! Bra jobbat, klapp på axeln och guldstjärna säger jag bara.Sedan upp med limträbalken och dess stolpar. Och resultatet blev detta:


Stort, öppet och rackarns stadigt! ; ) Såren i golvet visar vart väggarna stod innan. 

När jag inte behövdes som snickarkollega höll jag mig utomhus och fick gjort en hel del där med. Nu är hela tomten krattad, stenrabatten och slipers rensade. För att få bort alla löv i stenrabatten så lånade jag en lövblås ( eller för att vara exakt en lövsug ) av syrran och svågern. 
Stor, otymplig, högljudd och tung var den. Men fint blev det! ; ) 
Idag har jag sådan träningsvärk så jag vet inte vad jag skall göra. Det gör i princip ont från öronsnibbarna ner till hälarna..... Men det är det värt!

Vet någon förresten när det är grönt att ta bort skuggväven för bambun? 
Är kälen borta nu? 
* en som inte har så gröna fingrar... mest bra på att rensa*


Nästa steg är att fräsa för ny el!

Önskar en fortsatt skön vecka.
/L


1 kommentar:

Ullis sa...

Fint! Måste säga att uteplatsen vart också himla fin :)
Spänningen är olidlig för att se slutresultatet!