tisdag 7 maj 2013

Te? Kaffe? Helst båda tack!

Så var det dags för huset att få lite mer kraft! Första hjälpen mot den stora proppsjukan som vi länge kämpat med.
När man har gäster så tar det lite tid.... Kaffe eller te? Båda går inte att göra samtidigt.... och glöm micron, barnens mat får vänta.
Planera tvätten i god tid, det tar en helg att tvätta några maskiner då man inte kan kräma på med för många tvättar i rad och aldrig aldrig tvättmaskin och torktumlare på samtidigt!
Inför helger och röda dagar får man se till att det finns tillräckligt med ersättningsproppar så att man inte står utan ugn på julafton eller att tvn slocknar precis när Melodifestivalen startar!


Men nu är det snart ett minne blott! Elskåpet skall uppgraderas med en ny elcentral och all el byts ut till nya kablar och slangar. Tidigare var det järnrör med någon slags tygliknande kabel i överallt.
Det sågas hål i taket för plastbunkar där det skall sitta ledspottar - härligt! Vi är dock noga med att inte förvandla vårt fina 30 tals hus till något slags tivoli utan ett mindre antal spottar strategiskt utplacerade blir precis lagom. Det kommer dessutom att finnas uttag för vanliga taklampa över t ex matbord och i hall så vi kommer se bra även vintertid.
Det skall bli skönt med ett elskåp istället för fem.
Dock vill jag gärna spara den svarta lådan under elmätaren. Det är huvudströmmen, ett vred och med guldtexten AV - PÅ.
Jag är ingen elektriker, den kanske måste bytas ut.... men i såfall hoppas jag på att den kan få sitta fast som en kul rekvisita och ett minne från förr bland allt nytt. Den hör ju ändå hemma där i lilla skåpet i trappen : )
Eldragningen har tagit tid men välbehövligt. Så fort eldragningen är avslutat så är det dags för gips!

Det går frammåt! : ) 
// L

Inga kommentarer: