måndag 27 maj 2013

Det börjar ordna upp sig.....

Vi har gjort mycket och än finns det kvar att göra men nu känns det som att det går fortare och fortare fram iallafall.
Elen tog sin tid. Kändes som att vi drog elkablar ett flertal varv runt jorden utan att det hände något i själen. Men nu är det äntligen klart, väggar och tak har fått ett organiserad kaos av el slangar fäst i sig.

Sen var det dags att börja gipsa och vi fick leverans fågelvägen, jo jo! Av en mäktig kran som klarar många ton både högt och lågt.
Gipset fick flyga från lastbilens flak, över ett antal trappor upp mot tomten, över våra telefonledningar, träd och in över gräsmattan för att sedan placeras behändigt uppe på vår altan. Nära och bra för oss då vi jobbar på andra sidan altandörrarna. Tackar!


Taket i köket gipsades först och vår vän målaren Leo kom, spacklade och grundmålade. Så fint med ett alldeles vitt och slätt tak! Det börjar ordna upp sig nu i byggröran!


Nu är snart hela vardagsrummet färdiggipsat och då är det dags för målaren Leo att komma tillbaka för att åter igen ge sig på spackling och målning. Det blir fint värre! ; )


Själv kämpar jag med att försiktigt bryta upp stavparketten i hall delen där vi skall lägga klinkers.
De stavar jag tar upp används till att laga sår i golvet efter nedtagna väggar samt skadade stavar som tyvärr finns lite här och var i vardagsrummet.


Som en liten parantes så har vi beställt stommarna nu från det stora möbelvaruhuset. De beräknas dock inte komma förrän den 18 juni.... men det kanske är lika bra, vi har ju en hel del kvar så vi går inte sysslolösa.

Tjenare! 
/ L

Inga kommentarer: