måndag 11 juni 2012

Sommar, Vernissage & Bubbel!

I helgen bar det av till landstället på Öland och vädret var definitivt med oss!
Det var total semesterkänsla trots att vistelsen var kort. På lördagen åkte vi en kort sväng till Capellagården i Vickleby och gick på Vernissage.
Capellagården startades av Carl Malmsten 1957 då han upptäckte Elliotsgården, en förfallen bondgård som inköptes och renoverades kärleksfullt och som idag är Capellagården, en fristående internatskola som drivs av en ideell stiftelse. Skolan var i början tänkt att "vara en mötesplats för ungdom från hela landet, besjälade av en önskan att inom sitt hantverk förena skönhet och funktion" - Carl Malmsten..... och som har efter hand utvecklats till en internationell mötesplats med studerande från många olika länder.

På vernissaget ställs elevernas alster ut från deras utbildningsår på Capellagården. Skulpturer, möbler, trädgårdsklot, brickor, skålar och textil är uppradade på hyllor och bord. Till hösten kommer det nya elever. Jag föll för de söta Folka bilarna och köpte den två färgade nere till höger!
Resten av helgen gick åt att bara njuta av solen ( 27 grader visade termometern ), grilla och dricka lite bubbel ( Bollinger med jordgubbar är inte helt fel! ).

Inga kommentarer: