måndag 17 september 2012

Moodboard Tvättstuga!

Nu är det höst och hösten innebär att vi går mot mörkare tider.
Och med mörkare tider innebär fler inomhus aktiviteter vilket i vårt fall denna höst innebär .... Renovering av tvättstuga!!! tjoohoo! Äntligen!

Även om snickarbrallorna kanske inte åker på förrän någon gång i oktober så är planeringen i full gång. Lägligt nog hade vi ett presentkort på IKEA som skulle gå ut snart så vi passade på att köpa upp det med en del av alla skåpstommar vi behöver.
Det blir några stycken då rummet för tvättstugan är stort och då vill vi ju givetvis utnyttja denna yta med bra förvaring för även andra saker än just de som hör hemma i en tvättstuga.
Tanken är t ex en ganska stor garderobsvägg där vi kan förvara vinterkläder, hjälmar, skor, flytvästar, pjäxor.... you name it!
Tips: om man har en yta som inte kräver exklusiva och flådiga garderober så är det mycket billigare att köpa högskåpstommar till kök istället för garderobstommar! 

Här har jag knåpat ihop en moodboard med de produkter vi tänkt ha i tvättstugan så att man får en känsla för resultatet. Bilder från IKEA, Byggfabriken och Haléns

Kan inte riktigt bestämma mig för om en svart bänkskiva blir för mörkt eller ej...? är det bättre med en grå?
Likaså handtagen nere i högra hörnet.... jag var och kanske fortfarande är helt inne på det övre lite mer rektangulära handtaget ( vill även ha detta i vårt framtida nya kök ) men det nedersta är ju himla fint det med! ger lite karaktär också....  det var t om 10 kr billigare än det ovanför.... hm... tål att tänkas på.
På golvet önskas grå klinkel och på väggarna något vitt matt.... antingen det tidstypiska funkis standard 15x15 eller stora rutor.... 
Ja som ni hör så är det en del frågor kvar att lösa innan start.Nåväl, vad tycks?

1 kommentar:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Kommer bli sketsnyggt hur ni än tänker. Ni kan det där! Kram!