fredag 28 juni 2013

Stommar upp!

Nu börjar köket ta form på riktigt!
Stommarna börjar monteras upp. De som bara var att sättas ihop vill säga.
Några stommar måste nämligen byggas om för att passa in men man får iallafall en känsla av hur köket kommer att se ut.
I mellanrummet till vänster ( vägg ) skall en smal hylla i teak på 30 cm byggas in. En liten rolig detalj för att göra köket mer personligt och för att slippa en onödigt stor passbit i någon utav ändarna i skåpsraden.
Vissa väggskåp är med flit i olika bredd just för att göra det mer personligt och för att efterlikna ett äldre kök lite mer.


Det större mellanrummet i mitten ungefär ( vägg ) skall bli ett vanligt skåp med luckor men som behöver kortas en aning då vi skall sätta in en reda kryddhylla under och som kommer att passas in i underkant med övriga skåp. Ytterligare en detalj... det är ju detaljerna som gör det har jag hört! hihi!

Mellanrummet i mitten ( bänk ), kommer att inhysa en helintegrerad diskmaskin som får likadan luckfront som till övriga skåp.

Dessutom levererades de super fina stenskivorna häromdagen! De är av slipad Ölandssten Hors från Naturstenskompaniet och väger tillsammans ca 150 kg. Inte en lätt match direkt att bära upp för alla trappor vi har från vägen upp till ytterdörren, puh!
Det är 2 st bänkskivor, en liten som skall bli en avställningsyta över ett 80 cm brett bänkskåp. Den stora är till köksön med ett ursågat hål för spishällen. Den sistnämnda har en synlig stoor fosil nära hällen, gillar´t! Åh vad jag längtar tills allt är klart!!!!!!!!!!!Ikväll är det fortsättning på byggandet.... trist att slita när det är helg kanske ni tycker men vi börjar få ny energi och känner oss mer taggade än någonsin nu när man börjar se ljuset i tunneln.


Trevlig helg!
/ L

Inga kommentarer: