torsdag 4 juli 2013

En bra dag!


Nu går det allt fortare och fortare i renoveringen, man börjar ana en ljus strimma längre fram i tunneln. Längtan efter ett ljust och praktiskt kök kommer snart att vara verklighet!

Igår ( 3 juli ) var det min och makens tre åriga bröllopsdag! Tänk att det har gått så fort, känns inte som att det var så länge sedan vi åkte på möten var och varannan dag för att planera vår stora dag och nu är den ( visserligen väldigt färskt men ändå ) dagen tryggt förvarad i våra minnen.

Kvällens middag blev räkor, aioli och surdegsbaguette från Erssons Fisk & Deli samt en flaska vitt ute på altanen...mmmmm! 


Men nu tillbaka till renoveringen. Onsdagen den 3 juli 2013 firades ( förutom den goda middagen såklart ) med att elektrikern fått in det mesta av elen i vår nya elcentral och att takspottarna nu lyser! KANONERS!!
Vi blev båda riktigt nöjda med utseendet på spottarna men också med det varma skenet från dem. Alla är LED.


En god vän som bor i närheten kom förbi när han gick ut med hunden och hjälpte oss att lyfta upp den stora tunga stenskivan på köksön.
Tack för det säger vi då jag inte litar på mina muskler som hjälp till att lyfta upp den.

I morse kom alla fina luckor, lådfronter, knoppar och handtag från Järfälla Kök & Lackering, ikväll hämtar maken spisfläkten från Vitvaruspecialisten Nordin&Ölving och imorgon kommer diskbänksskivan, oooooiiihhhh!!!
Nu fattas bara ugn, kyl&frys samt en diskmaskin.

En bra dag helt enkelt!
/L

2 kommentarer:

Karin sa...

Grattis till bröllopsdagen! Kul att se era framsteg och jag ser fram emot att se de nya luckorna. Vi funderade också på fronter från Järfälla lackering först men beslöt oss sen för att gå den enkla (och billiga) vägen - dvs Ikea.

Jag har nu lagt upp lite bilder i min i övrigt ganska sovande blogg. Vi har en lägenhet, 3 rok, i ett hus byggt 1951. Vi har renoverat hela lägenheten utom badrummet (som är hyfsat fräscht) och har haft målsättningen att modernisera med "retrotouch" snarare än att återställa till orginalskick.

Karin sa...

Tack för din kommentar! Ja besticklådan är från Ikea. Vi har de nya stommarna men jag tror säkert att den passar även till det gamla kökssystemet. Det finns lite olika varianter, kolla Ikeas hemsida.

Vi har lagt parkett i övriga rum, men i köket ville jag inte ha trä (och absolut inte klinker som i hallen) så då var linoleum bäst. Jag blev förvånad över att prislappen var så pass hög men jag antar att det är bra kvalitet på det. Eller så beror det på att konkurrensen på linoleummarknaden är minimal...

Vi gjorde sovrum*2 + vardagsrum förra året; april-juli/augusti (parallellt med att vi jobbade jättemycket, gifte oss och åkte på bröllopsresa i tre veckor!). Hallen färdigställdes i november. Sedan har vi haft paus och bara bott fram tills vi tog tag i köket nu i juni. Vi kommer ha en del fix kvar när köket är klart, men det får nog dröja. Det viktigaste är att allting fungerar.