onsdag 14 augusti 2013

Ursäkta röran, vi bygger om!

Hej!
Det var länge sedan! Men kul att just DU kunde titta in just idag.
Ja, jag vet, det var alldeles för länge sedan mitt senaste inlägg men det har varit och är även nu mycket på tapeten så att säga.
Dessutom har vi lyckats klämma in tre veckors semester också! eller två.. beroende på hur man ser det.
Första semesterveckan avnjöts nämligen hemma i byggröran....

Hur som helst, här kommer en sammanfattning på vad som har hänt sedan sist:

Köket har tagit form och är nästan helt klart! Stommar, luckor, lådor och vitvaror är på plats t om kaklet - härligt! Vi håller som bäst på att " flytta in " , därav röran högst upp till höger.
 
Jag har slipat, spacklat och slipat lite till på vår stackars källardörr. Se så fin den blev! Färgen heter Råvit och kommer från Flugger. Nu skall det bara på ett handtag och en emalj skylt som det står " källare " på.
  
Maken byggde en vednisch mellan hall och vardagsrum. Det var ett riktigt " meck " att få in den i väggen, målarpolaren hjälpte till mellan penseldragen.... Jag har sedan målat den i flera omgångar med vit färg och målaren tapetserade vedtapeten i ryggen på vedstället. Ett lager lack eller två skall också på för bästa hållbarhet då det skall staplas riktig ved i vedstället också.... blir lite lättare att tända en brasa då... hehe!   


Ytterdörren har fått kärlek! Den tidigare slitna och delvis vattenskadade dörren trodde vi var bortom all räddning men tänk vad en slipmaskin kan göra! En omgång till ska den få och sedan smörjas in ordentligt med rå linolja.

Vardagsrummet har fått en ljusgrå lugn och harmonisk tapet. Blev riktigt bra mot de råvita snickerierna. Originalgolvet - stavparkett i bok har till höger blivit slipat och spacklat. En omgång till behövs och sedan skall det lackas med en lack som gör att det ser obehandlat ut men som skall vara tåligt och bra. Spännande! Återkommer med slutresultat.

I morgon blir det FORMEX - Eclectic touch för hela slanten!
Joggingskorna på, rullväskan med - NU KÖR VI!
/ L


1 kommentar:

Karin sa...

Kul att se era framsteg, äntligen ;) Det ser himla fint ut, alltihop!